RETETA | Salata usoara si satioasa de pui cu sparanghel si parmezan
Pregateste pentru cina o salata gustoasa, sanatoasa si satioasa cu farfalle, pui, sparanghel si parmezan. Se prepara in doar cateva minute, are o aroma savuroasa si racoritoare si nici nu contine foarte multe calorii.
Ingrediente:
- 500 g paste farfalle
- 2 legaturi de sparanghel
- 2 tulpini de telina
- 200 g carne de pui
- 1 cana de patrunjel proaspat tocat
- 125 ml ulei de masline
- 2 linguri de otet balsamic
- 1 linguri de arpagic
- 2 catei de usturoi
- 40 g parmezan ras
Mod de preparare:
Pune pastele la fiert intr-o cratita mai mare cu putina sare, aproximativ 8 minute.
Scurge-le bine, apoi caleste putin sparanghelul in ulei de masline, circa 4 minute. Taie-l pe lungime, apoi adauga-l peste paste impreuna cu telina taiata marunt si puiul fiert taiat fasii subtiri.
Amesteca patrunjelul, uleiul, otetul, arpagicul cu usturouil cu ajutorul unui blender, apoi toarna si acest amestec peste paste si combina-le pana cand se omogenizeaza.
Salata de pui cu sparanghel si parmezan se serveste imediat ce a fost preparata, presarata cu parmezan.
Sursa: www.retete.acasa.ro