RETETA | Salată rusească cu sfeclă roșie
Ingrediente:
4 sfecle
4 morcovi
2 cartofi
2 ouă
1 scrumbie marinată
300 g maioneză
20 g gelatină
salată verde
Mod de preparare:
Fierbi ouăle și legumele în coajă. După ce s-au răcit, le descojești și le tai cubulețe. Dezosezi scrumbia și o faci și pe ea cubulețe. Prepari gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj, apoi o torni peste maioneză și amesteci bine.
Pe un tocător mare întinzi o folie alimentară. Peste ea pui o lingură de maionezăv și o netezești. Adaugi sfecla roșie, apoi morcovii. Acoperi totul cu jumătate din cantitatea de maioneză. Adaugi un strat de cartofi făcuți cubulețe și ouăle. Pe mijloc așezi bucățelele de scrumbie și acoperi cu restul de maioneză. Răsucești folia și o strângi bine la capete. Dai salata la frigider 5-6 ore.
O scoți din folie, o feliezi și o servești pe pat de salată verde.
FOTO: Profimedia