Retete
RETETA | Salată grecească (de post)
Ingrediente:
100 g roşii cherry
5 castraveţi medii
100 g măsline kalamata
½ ceapă roşie
100 g tofu
Pentru dressing:
2 linguri de oţet de vin
Sucul de la ½ lămâie
1 linguriţă oregano uscat
Sare
Piper
4 linguriţe ulei de măsline
Mod de preparare:
Taie feliuţe castraveţii şi feliază roşiile în jumătate. Taie ceapa solzişori fini, înlătură sâmburii măslinelor şi taie-le în feliuţe şi adaugă tofu tăiat şi el în cubuleţe. Fă dressingul într-un bol: combină oţetul, sucul de lămâie, oregano, sare şi piper. Adaugă încet uleiul amestecând în continuare. Toarnă sosul peste salata pe care o poţi servi cu foccacia sau crutoane. Poftă bună!