Retete
RETETA | Salată de spanac cu ouă și crutoane
Ingrediente:
1 bol supa plin cu spanac (sau salata verde)
2 oua fierte
1/3 cana dressing din lapte batut
50 gr branza telemea
2 felii paine veche de 1 zi
2 linguri ulei
1 lingurita ulei masline
sare, piper
Portii: 1
Mod de preparare:
- Spanacul trebuie sa fie cat mai tanar, asa salata e mai buna. Se curata de codite si se spala bine. Daca frunzele de spanac sunt mai mari se taie bucatele. Se aseaza intr-un bol.
* daca folositi salata verde, spalati frunzele, le asezati una peste alta, le rulati ca un trabuc si taiati fasii pe latime - Dressingul se amesteca bine cu branza sfaramata marunt.
- Painea se taie cuburi. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se pune painea condimentata cu sare si piper din belsug. Se amesteca rapid, cam 1 minut, pana crutoanele sunt crocante. Se pun peste spanac.
- Se amesteca totul bine. Se aseza salata cu crutoane pe farfurie si deasupra se aseaza ouale taiate felii.
- Se stropeste cu 1 lingurita ulei masline. Se serveste imediat, altfel crutoanele se inmoaie.
Sursa: www.e-retete.ro
Thank you so much! It is an wonderful webpage!|