RETETA | Salată de pui cu ciuperci
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat
100 g șuncă presată
4 căței de usturoi
1 ceapă
300 g ciuperci
2 linguri ulei
1 tijă de țelină
1 ardei gras
75 ml vin roșu sec
sare
piper
cimbru proaspăt
Mod de preparare:
Pieptul de pui îl freci cu sare și îl dai la frigider. După 2 ore îl scoți, îl speli bine și îl frigi pe ambele părți pe grătarul încins. La final, presari sare și piper peste carne și acoperi. Între timp, călești ceapa tăiată julien și usturoiul tocat în 2 linguri de ulei. Adaugi ciupercile feliate. Lași să se evapore din zeamă. Torni vinul și lași să fiarbă înăbușit 10 minute, fără să mesteci. Presari sare și piper, pui ardeiul și țelina feliate și pieptul de pui tăiat. Acoperi și lași pe foc încă 10 minute, să se combine aromele. Servești cu cimbru și cu feliuțe de șuncă.