RETETA | Salată de conopidă cu ceapă verde şi lămâie
Ingrediente:
1 conopidă medie
1 legătură de ceapă verde
2-3 căţei usturoi
2 linguri smântână
sare
piper
zeama de la 1 lămâie
maioneză de casă:
2 gălbenuşuri proaspete
2 linguriţe muştar
200 ml ulei
sare
piper
zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pentru început, desfă conopidă în bucheţele mici şi spal-o. Pune-o la fiert într-o oală mare apă în care ai pus o linguriţă de sare. Las-o la fiert pentru maxim 10 minute. Scoate conopida şi las-o la răcit şi la scurs.
Fă maioneza de casă: amestecă într-un bol 2 gălbenuşuri proaspete, şi un praf de sare. Freacă amestecul cu o lingură de lemn. Adaugă muştar şi apoi pune în fir subţire uleiul până obţii o cremă fină de culoare galbuie. Pune zeama de lămâie şi condimenteaz-o cu piper în funcţie de gust.
Ia bucheţelele de conopidă şi pasează-le sau amestecă-le cu un mixer. Adaugă usturoiul pisat fin şi o lingura de smântână, sare, piper.
Amestecă până obţii o cremă fină apoi adaugă maioneza şi încorporeaz-o cu lingura de lemn, cu grijă. Adaugă ceapa verde tocată fin şi serveşte-o.