Retete

RETETA | Salată de cartofi cu spanac

Ingrediente:

1 kg cartofi
200 g spanac congelat
2 linguri iaurt
2 linguri zeamă de lămâie
3 linguri ulei
7-8 căței usturoi tăiați mărunt
sare
piper
1 ardei iute, tăiat fin
frunze de ceapă verde, opțional

Mod de preparare:

Speli, cureți și tai cartofii cuburi. Întinzi hârtie de copt într-o tavă de aragaz, așezi cartofii, îi dai cu sare și piper după gust, și îi amesteci cu mâinile. Adaugi jumătate din cantitatea de usturoi, 2 linguri de ulei și dai tava la cuptorul încins. Îi ții până când se rumenesc și îi scoți într-un bol.

Separat, încingi cea de-a treia lingură de ulei și sotezi spanacul cât timp scrie pe pungă, aproximativ 3 minute. Îl ții puțin la răcorit și îl pui peste cartofi.
Pentru sos, freci iaurtul cu usturoiul, torni zeama de lămâie și îl răstorni peste cartofi, apoi presari ardeiul iute și, dacă vrei, câteva frunze de ceapă verde tăiate mărunt.

Foto: Profimedia

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page