Retete
RETETA | Salata de Boeuf
Ingrediente:
600 gr cartofi fierti in coaja, 250 gr carne fiarta de vita, 300 gr maioneza, 200 gr castraveti in otet, 100 gr ardei gogosar in otet, 2 morcovi fierti, sare, piper si mustar dupa gust.
Decor: rondele de masline, gogosar, boabe de piper, rondele de morcov fiert, frunze proaspete de patrunjel.
Mod de preparare:
- Cartofii si morcovii fierti se curata de coaja si se taie cubulete. Ardeiul gogosar si castravetii, se scurg de otet , se taie cubulete apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare.
- Intr-un bol mai mare se pun legumele(cartofii, morcovii, castravetii si ardeiul din otet ) taiate cubulete, carnea taiata cubulete sau fasii, o parte de maioneaza, mustar, sare si piper dupa gust. Se amesteca si se pune pe un platou sau un bol.
- Se adauga restul de maioneaza care se intinde in strat uniform ca o glazura apoi se decoreaza dupa imaginatie.
- Se poate decora si orna cu diferite forme taiate din legume si verdeturi.
Sursa: www.bucataria-romaneasca.ro