RETETA | Salată cu spanac şi ciuperci
Ingrediente:
300 g ciuperci champignon, feliate
6 felii de Prosciutto
75 g baby spanac
Pentru dressing
90 ml ulei de măsline
30 ml oţet balsamic
sare
piper negru măcinat
opţional: 1 lingură muştar, ceapă tocată, usturoi mărunţit, verdeţuri proaspete, ierburi aromatice uscate
Mod de preparare:
Pentru dressing, combini uleiul de măsline şi oţetul balsamic într-un borcan cu capac sau alt tip de recipient care se închide etanş. Adaugi sare şi piper, după gust. Dacă vrei, pui şi alte ingrediente din lista celor opţionale. Închizi borcanul cu capacul şi îl agiţi bine de tot. Înmoi o frunză de salată în dressing şi guşti. Potriveşti de sare, piper, ulei sau oţet balsamic, după gust.
Pui feliile de ciuperci şi dressingul într-un vas mare. Amesteci ca să se combine aromele. Acoperi vasul cu o folie de plastic. Îl dai deoparte 1 oră sau până s-au înmuiat ciupercile.
Încălzeşti grătarul la foc mare. Aşezi feliile de prosciutto pe o tavă de copt. Le pui cu tot cu tavă pe grătar, câte 1-2 minute, pe fiecare parte, până se rumenesc şi devin crocante. Le dai deoparte ca să se răcească şi le rupi în bucăţi mici.
Pui spanacul (spălat şi scurs, în prealabil) şi bucăţelele de prosciutto în vasul cu ciupercile înmuiate în dressing. Amesteci cu atenţie, ca să se combine ingredientele. Serveşti salata imediat.
Surse: www.taste.com.au, www.thekitchn.com