Retete

RETETA | Salată cu sfeclă și cremă de brânză

Ingrediente:

  • 5-6 sfecle rosii, de marime medie
  • 150g fenicul
  • 100g crema branza
  • 70g nuci prajite si tocate
  • 2 linguri capere
  • 3 ceapa verde, tocata marunt
  • 60 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura otet de vin
  • ¼ lingurita mustar Dijon
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spala sfecla si adaug-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coace-o pana cand furculita intra cu usurinta in aceasta, apoi las-o sa se raceasca complet si curat-o de coaja. Tai-o apoi cubulete sau feliute si asezoneaza-o cu sare si pieper dupa gust.

Intr-un bol, adauga crema de branza, coaja de lamaie, o lingura zeama de lamaie si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intr-un alt bol amesteca mustarul cu restul de zeama de lamaie, uleiul de masline si apoi asezoneaza cu sare si piper.

Peste sfecla adauga feniculul tocat marunt, caperele taiate pe jumatate (sau le poti lasa intregi daca doresti), ceapa verde si dressingul cu mustar. Amesteca totul foarte bine.

Inainte de a servi salata, adauga crema de branza si amesteca bine, apoi presara nuca deasupra.

Serveste salata cu sfecla si crema de branza alaturi de focaccia proaspat scoasa din cuptor sau de crutoane de paine.

Sursa foto: recipeshubs.com

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page