RETETA | Salată cu orez şi ton
Ingrediente;
150 g orez cu bobul lung
1 conservă ton bucăţi în ulei
3 linguri boabe de porumb dulce (conservă)
1 ceapă potrivită
1 ardei gras roşu
8-9 măsline negre feliate
3 fire pătrunjel verde
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare:
Fierbi orezul în apă (500 ml) cu sare 10 minute, cât să.l cuprindă, apoi îl iei de pe foc, adaugi o lingură de ulei şi amesteci bine. laşi orezul acoperit 10-15 minute ca să se umfle.
Între timp, tai ceapa felii subţiri, ardeiul cubuleţe, scurgi uleiul din conserva de ton şi zeama de porumb.
Amesteci, într-o salatieră mare, toate ingredientele, plus orezul, măslinele şi pătrunjelul tocat mărunt. Condimentezi, după gust, cu sare şi piper, asezonezi cu ulei şi zeamă de lămâie, după preferinţă şi serveşti salata garnisită cu o crenguţă de pătrunjel verde, după ce stă 10 minute la rece ca să se amestece aromele.
Sursa: clickpoftabuna.ro