RETETA | Salata cu ficat de pui si chorizo
Salata cu ficat de pui si chorizo se prepara rapid, este gustoasa si aromata. Este ideala in momentele cand ai pofta de o mancare satioasa.
Ingrediente:
- 6 ficati de pui
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 carnat picant chorizo taiat in cubulete
- 20 ml coniac
- 10 ml otet balsamic
- salata verde
- rucola
- rosii cherry
- paine taraneasca
- faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tavaleste ficatii de pui in faina si asezoneaza-i cu sare si piper. Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga cubuletele de chorizo si lasa-le pe foc timp de 5 minute, pana devin crocante.
Scoate apoi carnatii pe o farfurie tapetata cu prosoape de hartie. Adauga in tigaie ficatii de pui si lasa pe foc timp de 5 minute. Adauga din nou carnatii si coniacul si lasa pe foc timp de 10 minute.
Intr-un bol, amesteca uleiul de masline cu otetul balsamic. Asezoneaza cu sare si piper. Pe un platou amesteca salata verde cu rucola si rosiile cherry. Toarna pe deasupra sosul. Deasupra adauga carnatii si ficatul. Lasa sa se scurga si sosul din tigaie.
Salata cu ficat de pui si chorizo se serveste cu paine taraneasca prajita cu usturoi.
Sursa: www.retete.acasa.ro