RETETA | Salata calda de paste cu ton si rosii uscate
Vrei sa ai parte de o cina usoara, inspirata din bucataria italiana? Atunci iti propunem o salata calda de paste cu ton si rosii uscate. Este o salata rustica, pe care o poti savura cu un pahar de vin rosu alaturi.
Ingrediente:
- 50 g paste fusili sau orice alt tip de paste
- 6 rosii uscate
- 2 conserve de ton bucati in suc propriu
- 1 dovlecel mediu
- 1 ceapa mica taiata pestisor
- frunze de rucola
- 4 linguri ulei de masline
- sare, piper
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Fierbe pastele in apa cu sare, conform timpului indicat pe ambalaj. Intr-o tigaie, incinge uleiul de masline si caleste ceapa, impreuna cu dovlecelul taiat in felii, usturoiul zdrobit si rosiile uscate taiate in bucati mai mici. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa, adauga frunze de rucola, sare si piper si mai tine tigaia pe foc 1-2 minute.
Scurge pastele fierte si adauga-le intr-un bol sau asaza-le uniform pe un platou adanc. Adauga deasupra rosiile uscate, iar la final tonul din conserva. Amesteca usor salata calda.
Salata calda de paste cu ton si rosii uscate se serveste cu busuioc proaspat presarat deasupra. Optional, poti adauga cateva masline fara samburi.
Sursa: www.retete.acasa.ro