Retete

RETETA | Salată caldă de cartofi cu sos cremos de muștar

Ingrediente:

1,5 kg cartofi
4 castraveți murați
150 g kaizer
1 ceapă
sare
piper
100 g unt
2 linguri făină
600 ml lapte
6-7 lingurițe muștar
pătrunjel
sare

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă până devin moi. Când se răcesc, curăță-i de coajă și taie-i în cubulețe mici. Taie în cubulețe și castraveciorii și kaizerul, ceapa și pătrunjelul.
Amestecă într-un bol cartofii cu castraveții și apoi amestecă. Pune kaizerul la călit, fără ulei, și apoi adaugă ceapa. Amestecul se pune peste cartofi.
Pentru sos, pune untul într-o crăticioară și după ce se topește adaugă făina și amestecă, pune lapte puțin câte puțin până se formează un sos bechamel. Apoi, adaugă muștarul și amestecă bine.
Toarnă sosul peste cartofi, potrivește de sare și piper, ornează cu pătrunjel și servește!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page