RETETA | Salată caldă cu cartofi și broccoli
Ingrediente:
- 1 broccoli [1 kg ]
- 500 gr cartofi
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 4 catei usturoi
- 1 ardei kapia rosu
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 lingurita chilli uscat maruntit
- sare
Pentru sos : 2 linguri pasta hrean ,2 linguri zeama lamaie, 2 linguri ulei masline, sare
Mod de preparare:
Cartofii se spala, se fierb cu coaja in apa sarata. Cand sunt fierti, scurgeti cartofii si ii curatati .
Broccoli se desparte buchetele si se pune la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Intai feliati tulpina care este mai lemnosa si dupa 5 minute puneti buchetelele. Scoteti broccoli cu o paleta in apa foarte rece. Scurgeti de apa.
Cartofii se taie rondele. Kapia se taie cubulete marunte.
Intr-un wok incapator prejiti rondelele de cartofi [daca va place pana devin aurii].
Adaugati kapia, patrunjelul verde tocat, broccoli, fulgii de chili si amestecati .
Gustati si sarati daca este nevoie.
Pentru sos amestecati pasta de hrean cu ulei, sare si zeama de lamaie .
Serviti salata se cartofi cu broccoli impreuna cu sos ul de hrean .
Sursa: bucataras.ro