Retete

RETETA | Salată caldă cu cartofi și broccoli

Ingrediente:

  • 1 broccoli [1 kg ]
  • 500 gr cartofi
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 4 catei usturoi
  • 1 ardei kapia rosu
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingurita chilli uscat maruntit
  • sare

Pentru sos : 2 linguri pasta hrean ,2 linguri zeama lamaie, 2 linguri ulei masline, sare

Mod de preparare:

Cartofii se spala, se fierb cu coaja in apa sarata. Cand sunt fierti, scurgeti cartofii si ii curatati .

Broccoli se desparte buchetele si se pune la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Intai feliati  tulpina care este mai lemnosa si dupa 5 minute puneti buchetelele. Scoteti broccoli cu o paleta in apa foarte rece. Scurgeti de apa.

Cartofii se taie rondele. Kapia se taie cubulete marunte.

Intr-un wok incapator prejiti rondelele de cartofi [daca va place pana devin aurii].

Adaugati kapia, patrunjelul verde tocat, broccoli,  fulgii de chili si amestecati .

Gustati si sarati daca este nevoie.

Pentru sos amestecati pasta de hrean cu ulei, sare si zeama de lamaie .

Serviti salata se cartofi cu broccoli impreuna cu sos ul de hrean .

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page