RETETA | Rulouri marocane din carnati de miel cu sos de iaurt
Ingrediente:
- ulei de masline;
- 80 g iaurt;
- 350 g carne tocata de miel;
- 2/3 cana pesmet;
- 2 linguri condimente marocane;
- 2 foi de patiserie, partial decongelate.
Mod de preparare:
Tapeteaza o tava de copt cu foaie speciala si incalzeste cuptorul la 220 de grade. Intr-un bol mare, combina pesmetul, carnea de miel si condimentele marocane, asezonandu-le cu sare si piper. Amesteca bine cu mainile, pana ce toate ingredientele se intrepatrund. Intinde o foaie de placinta pe masa de bucatarie si ia jumatate din cantitatea de carne, dandu-i forma unui carnat lung de 20-25 cm.
Intinde-l pe foaia de patiserie si impacheteaza-l ca un rulou, apoi taie-l pe jumatate. Repeta procesul cu restul cantitatii de carne si apoi cresteaza-le usor. Ungele cu putin ulei si da rulourile la cuptor timp de 20-25 de minute. Asaza-le in farfurie si presara pe ele putin iaurt.
Serveste rulourile marocane din carnati de miel cu sos de iaurt alaturi de o salata verde.
Sursa: www.retete.acasa.ro