RETETA | Rulouri de curcan cu ricotta, mozzarella si busuioc
Rulourile de curcan constituie un pranz delicios atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Cu arome desavarsite de ricotta si mozzarella, la care se adauga prospetimea busuiocului, acest pranz i-ar incanta pana si pe cei mai pretentiosi invitati.
Ingrediente:
- 1/2 piept de curcan
- 250 g pesmet
- 6 linguri de parmezan ras
- 250 g spanac proaspat
- 3 catei de usturoi
- 100 g branza ricotta semidegresata
- 2 albusuri
- 100 g mozzarella
- 250 g sos de rosii
- busuioc proaspat
- 6 linguri ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare:
Taie pieptul de curcan in felii. Toaca spanacul proaspat si caleste-l 2-3 minute in 2 linguri de ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Amesteca spanacul calit impreuna cu ricotta, parmezan, sare si piper.
Unge un vas termorezistent cu ulei, umple feliile de curcan cu spanac si ricotta, trece rulourile prin albus de ou batut, apoi prin pesmet si asaza-le in vas. Dupa 25 de minute la cuptor, scoate vasul si toarna sos de rosii peste rulouri si asaza cate o felie de mozzarella pe fiecare rulou.
Rulourile de curcan cu ricotta si mozzarella se servesc fierbinti, cu busuioc proaspat tocat deasupra.
Sursa: www.retete.acasa.ro