Retete

RETETA | Rulouri cu scorțișoară

Rulourile cu scorţişoară sunt dulcele de toamnă-iarnă care rupe barierele dietelor de slăbit şi ignoră, fără niciun „regret”, orice avertisment din partea glicemiei, care joacă feste tot mai multor devoratori de deserturi! Atât de ademenitor şi încântător este pentru papilele tale gustative!

Ingrediente:

Pentru aluat:
625 g făină
75 g zahăr
1 vârf cuţit sare
20 g drojdie uscată
500 g unt
450 ml apă călduţă

Pentru umplutură:

110 g unt
3/4 cană zahăr
2 linguri scorţişoară
1/2 cană stafide, nuci mărunţite, fulgi de migdale (la alegere)

Mod de preparare:

Primul pas: prepararea aluatului. Amestecă ingredientele uscate într-un bol: făina, zahărul, sarea şi drojdia. Toarnă apă călduţă în timp ce amesteci ingredientele cu mixerul, până se formează un aluat lipicios, care se adună în jurul paletelor. Acoperă aluatul cu un prosop şi lasă-l să dospească într-un loc călduros, timp de 20 de minute sau până îşi dublează volumul.

Întinde aluatul pe un blat de lucru, în formă dreptunghiulară, cu laturile de aproximativ  60 cm X 30 cm.

Topeşte parţial untul pentru umplutură şi unge cu el toată suprafaţă aluatului, apoi presară deasupra lui scorţişoară, zahărul şi, la final, nucile, stafidele sau fulgii de migdale. Rulează uşor aluatul, apoi taie-l felii de 2-3 cm lăţime. Aşază feliile de ruladă într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Lasă-le să mai dospească încă 20 de minute.

Unge-le cu unt şi bagă-le în cuptorul încins la 180 de grade C, aproximativ 30 de minute, până se rumenesc pe deasupra. Rulourile cu scorţişoară se servesc cu o glazură simplă, preparată din unt amestecat cu zahăr, vanilie şi puţină apă, sau simple.

Sursa: clickpentrufemei.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page