Retete
RETETA | Rulouri cu legume
Ingrediente:
8 – 10 foi de plăcintă
200 g ciuperci proaspete
1 morcov
1 dovlecel mic
1 dovlecel mic
1/2 ardei roşu
1/2 ardei verde
1/2 ardei verde
2-3 fire ceapă verde
1 lg pesmet
pătrunjel
pătrunjel
cimbru
sare
sare
piper
Mod de preparare:
Se toacă ciupercile şi ardeiul cubuleţe, ceapa verde se taie cât mai subţire, morcovul se dă pe răzătoare şi se pun legumele într-o tigaie încinsă cu câţiva stropi de ulei. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă şi ciupercile. La final, adaugă pătrunjel tocat şi o lingură de pesmet. Ia câte o foaie de plăcintă şi taie-o în 3 părţi egale, apoi unge-o cu ulei sau unt. Pune câte o linguriţă din umplutura de legume şi rulează. Unge marginile cu apa şi apoi ridică-le ca să nu iasă umplutura.
Pune rulourile pe o tavă cu hârtie de copt, presară cu sare şi dă la cuptor până ce devin rumene.