RETETA | Ruladă tiramisu
Ingrediente:
Pentru blat
100 g făină
100 g zahăr
5 ouă
1 linguriță esență de vanilie
1 praf de sare
50 g unt
2 linguri zahăr pudră
Pentru sirop
100 ml cafea
2 linguri zahăr
1 lingură vin dulce
Pentru cremă
220 g mascarpone
50 g zahăr pudră
1 praf scorțișoară
1 lingură vin dulce
100 g frișcă bătută
cacao, pentru decor
ciocolată albă și neagră, pentru decor
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor și așezi hârtie de copt într-o tavă dreptunghiulară. Freci gălbenușurile cu esența de vanilie și zahărul până când compoziția capătă o consistență cremoasă. Adaugi jumătate din făină, omogenizezi, apoi încorporezi restul de făină. Bați albușurile spumă tare cu sarea și zahărul pudră. Pui un sfert din albușuri peste compoziție, omogenizezi, apoi adaugi restul de albuș. Torni treptat untul topit și amesteci.
Torni compoziția în tavă și o ții până când trece testul scobitorii. O pui cu tot cu hârtie pe un prosop umed și rulezi cât timp este caldă. Lași blatul la răcit.
Pentru sirop, pui toate ingredientele pe foc și amesteci până se dizolvă zahărul. Lași la răcorit.
Pentru cremă, mixezi mascarpone cu frișca și restul ingredientelor până când se omogenizează.
Derulezi blatul, îndepărtezi hârtia, îl însiropezi, pui crema, o întinzi și rulezi din nou. Presari cacao și așchii de ciocolată și dai desertul la rece până în momentul servirii.