RETETA| Ruladă din pulpă de berbecuţ
Ingrediente:
1 pulpă de berbecuţ, dezosată
1 lingură cu vârf de rozmarin, tăiat fin
1 lingură cu vârf de cimbru, tăiat fin
sare
piper
3 cepe mari, tăiate
2-3 morcovi
1 rădăcină ţelină
4-5 căţei de usturoi, feliaţi
Pentru marinată
240 ml vin roşu
240 ml apă
120 ml oţet
1 linguriţă sare
1 foaie de dafin
1 lingură cimbru mărunţit
3 căţei de usturoi, mărunţiţi
3 linguri ulei
1 ceapă mare, tăiată felii
Mod de preparare:
Pentru marinată, amesteci toate ingredientele într-un vas, până se omogenizează. Torni amestecul peste pulpa de berbecuţ. Acoperi şi laşi carnea la marinat 4-6 ore, la frigider, sau peste noapte.
Încălzeşti cuptorul. Scoţi pulpa din marinată şi o tai astfel încât să obţii o bucată mare de carne. O întinzi pe o suprafaţă curată şi presari rozmarin, cimbru, sare şi piper, după gust. Pui ceapa tăiată bucăţi cât mai mari, apoi o rulezi şi o legi cu sfoară de bucătărie.
O aşezi într-o tavă, pui morcovii şi ţelina tăiate cubuleţe şi usturoiul feliat. Torni marinata, acoperi tava cu folie de aluminiu, având grijă ca aceasta să nu atingă carnea, şi o dai la cuptor. Din când în când o stropeşti cu sosul din tavă. Spre final, îndepărtezi folia şi mai ţii până când se rumeneşte.