Retete

RETETA | Ruladă din carne de miel

De pe masa de Paste nu pot lipsi bucatele traditionale, asa ca rulada din carne de miel este un must-have al acestei sarbatori.

Ingrediente:

  • 900 g de pulpa de miel fara os
  • 3 oua
  • 1 morcov
  • 2 castraveti acri
  • 50 g de bacon
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de amestec de ierburi aromate
  • o lingura de mustar
  • o lingura de pasta de tomate
  • o ceapa
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare:

Taie o treime din pulpa si toac-o marunt cu ajutorul robotului de bucatarie. Intinde bucata ramasa intreaga pe o folie de aluminiu si unge-o cu mustar.

Amesteca oul cu pasta de tomate si carnea tocata. Taie ceapa, morcovul si castravetii si caleste-i impreuna cu baconul intr-o tigaie medie cu o lingura de unt, dupa ce i-ai condimentat cu piper, o lingura de ierburi aromate si sare dupa gust. Adauga si amestecul de carne in tigaie si lasa-l sa se patrunda.

Acopera bucata de carne cu amestecul de carne tocata, ruleaz-o si leag-o cu ajutorul unei sfori speciale. Unge o tava cu untul ramas si asaza rulada in ea, dupa ce ai acoperit-o cu ierburi aromatice. Coace-o timp de o ora in cuptorul preincalzit la 170 de grade, adaugand cate putina apa din cand in cand.

Rulada din carne de miel se serveste calda, alaturi de o  garnitura de legume si/sau o salata verde.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page