RETETA | Ruladă din carne de miel
Ingrediente:
- 900 g de pulpa de miel fara os
- 3 oua
- 1 morcov
- 2 castraveti acri
- 50 g de bacon
- 2 linguri de unt
- 4 linguri de amestec de ierburi aromate
- o lingura de mustar
- o lingura de pasta de tomate
- o ceapa
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
Taie o treime din pulpa si toac-o marunt cu ajutorul robotului de bucatarie. Intinde bucata ramasa intreaga pe o folie de aluminiu si unge-o cu mustar.
Amesteca oul cu pasta de tomate si carnea tocata. Taie ceapa, morcovul si castravetii si caleste-i impreuna cu baconul intr-o tigaie medie cu o lingura de unt, dupa ce i-ai condimentat cu piper, o lingura de ierburi aromate si sare dupa gust. Adauga si amestecul de carne in tigaie si lasa-l sa se patrunda.
Acopera bucata de carne cu amestecul de carne tocata, ruleaz-o si leag-o cu ajutorul unei sfori speciale. Unge o tava cu untul ramas si asaza rulada in ea, dupa ce ai acoperit-o cu ierburi aromatice. Coace-o timp de o ora in cuptorul preincalzit la 170 de grade, adaugand cate putina apa din cand in cand.
Rulada din carne de miel se serveste calda, alaturi de o garnitura de legume si/sau o salata verde.
Sursa: www.retete.acasa.ro