RETETA | Ruladă de porc cu legume
Ingrediente:
1 file de porc de 1- 1,5 kg
50 g unt
50 ml ulei
1 căpățână de usturoi
1 morcov
1 ardei gras roșu
1 dovlecel
200 ml apă
200 g cașcaval
2 linguri bulion
100 ml apă
sare
piper
cimbru
Mod de preparare:
Speli carnea și o ștergi cu prosoape de hârtie, o tai în două pe lungime, dar nu până la capăt. O ungi cu ulei pe ambele părți, condimentezi cu sare, piper și cimbru. Adaugi cățeii de usturoi feliați, rulezi, învelești în folie alimentară și dai la frigider pentru 1 oră. Topești untul și adaugi legumele curățate și tăiate cubulețe mici. Călești puțin, apoi adaugi apa și lași să fiarbă 30 de minute. Asezonezi cu sare și piper. Dacă încă mai au apă, o scurgi. Scoți carnea de la frigider, iei usturoiul și îl pui în tavă. Pui legumele pe carne, adaugi cașcavalul cubulețe, rulezi și pui într-o tavă unsă cu ulei. Acoperi cu folie de aluminiu și dai la cuptor 80 de minute. Scoți folia, adaugi apa amestecată cu bulion și întorci rulada de mai multe ori, până capătă culoarea aurie. După aproximativ 30 de minute este gata.
Sursa: clickpoftabuna.ro