RETETA | Ruladă de ciocolată cu frișcă și zmeură
Ingrediente:
125 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
4 ouă
30 g pudră cacao
50 g amidon
75 g făină
6 linguri apă
Pentru cremă
400 ml frișcă
300 g zmeură
2 plicuri zahăr vanilat
Pentru ornat
fulgi de ciocolată
zmeură
frunze de zmeură, opțional
Mod de preparare:
Pentru blat, bați gălbenușurile împreună cu zahărul, zahărul vanilat și 6 linguri apă rece. Încorporezi albușurile bătute spumă, făina cernută cu amidonul și pudra de cacao. Torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai la cuptor, la foc mediu, 10 minute. Scoți rapid hârtia de copt, așezi pe un prosop umed și rulezi, pentru a nu se rupe.
Pentru cremă, bați frișca cu zahărul vanilat. Păstrezi un sfert din cantitate pentru ornat. Întinzi frișca uniform, așezi zmeura și rulezi cu grijă. Dai la rece 1 oră. Decorezi rulada cu frișca rămasă, câteva fructe de zmeură și frunze, dacă vrei. Presari uniform fulgii de ciocolată. Servești imediat și păstrezi la frigider.
Sursa https://eatsmarter.com