Retete
RETETA | Ruladă de carne
Ingrediente:
2 ouă crude
4 ouă fierte
8 felii de bacon
500 g pulpe de pui tocate
500 g ficăţei de pui fierţi
100 g pesmet
1 legătură ceapă verde tocată
3 căţei de usturoi
boia de ardei iute
verdeaţă
sare
piper
Mod de prepare:
Dai ficăţeii prin maşina de tocat şi îi amesteci cu carnea, cu ouăle crude, pesmetul, ceapa, usturoiul pisat, sare, piper, după gust şi, opţional, cu boia de ardei iute. Omogenizezi şi pui jumătate din compoziţie într-o tavă de chec tapetată. Nivelezi, aşezi ouăle fierte şi descojite, restul de compoziţie şi o îmbraci în felii de bacon. Dai tava la cuptor, la foc mic, aproximativ o oră. Serveşti rulada cu garnitura dorită şi presărată cu verdeaţă.