Retete

RETETA | Ruladă cu şuncă

Ingrediente:

3 ouă

50 g unt

4 linguri cu vârf de făină

150 g şuncă tăiată fâşii subţiri

100 g smântână

2 linguri caşcaval ras

1 praf de sare

unt sau margarină, pentru uns

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare. Adaugi gălbenuşurile toate odată, baţi puţin ca să se combine,apoi pui 3 linguri cu făină, sare şi untul topit şi răcit. Amesteci uşor, prin răsturnare de jos în sus, şi torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată. Dai la cuptor 15 minute, la foc mediu. Când s-a întărit, fără să se rumenească, presari şunca, combinată cu smântâna şi mai ţii 2 minute la cuptor.

Scoţi tava şi, imediat, ţinând-o înclinată, desprinzi uşor blatul, cu un cuţit, dacă s-a lipit, o rulezi, apoi o aşezi pe un platou de mărimea ruladei. Presari caşcavalul şi serveşti fierbinte.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page