RETETA | Ruladă cu şuncă
Ingrediente:
3 ouă
50 g unt
4 linguri cu vârf de făină
150 g şuncă tăiată fâşii subţiri
100 g smântână
2 linguri caşcaval ras
1 praf de sare
unt sau margarină, pentru uns
Mod de preparare:
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare. Adaugi gălbenuşurile toate odată, baţi puţin ca să se combine,apoi pui 3 linguri cu făină, sare şi untul topit şi răcit. Amesteci uşor, prin răsturnare de jos în sus, şi torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară tapetată. Dai la cuptor 15 minute, la foc mediu. Când s-a întărit, fără să se rumenească, presari şunca, combinată cu smântâna şi mai ţii 2 minute la cuptor.
Scoţi tava şi, imediat, ţinând-o înclinată, desprinzi uşor blatul, cu un cuţit, dacă s-a lipit, o rulezi, apoi o aşezi pe un platou de mărimea ruladei. Presari caşcavalul şi serveşti fierbinte.