RETETA | Ruladă cu cireșe
Ingrediente:
Pentru blat
7 ouă
7 linguri de zahăr
6 linguri făină
2 linguri cacao
esență de rom
Pentru cremă
250 gr mascarpone
250 ml frișcă lichidă
cireșe fără sămburi
Pentru decor
100 ml frișcă lichidă
cireșe
Mod de preparare:
Separăm ouăle și mixăm albușurile cu zahărul spumă tare. Adăugăm gălbenușurile pe rând și mixăm ușor după fiecare. Punem esența, făina cernută cu cacao și mixăm ușor. Tapetăm tava mare a aragazului cu hârtie de copt, punem compozitia și dăm la cuptorul preîncălzit aproximativ 20 minute. Când e gata o scoatem, îndepărtăm hârtia de copt și o rulăm într-un prosop umed.
Pentru cremă, mixăm mascarponele cu frișca lichidă. Când rulada s-a răcit, o desfacem, întindem crema de mascarpone și presăram cireșe pe toată suprafața. O rulăm cu grijă și o dăm la rece minim 3 ore, apoi o decorăm cu frișca lichidă mixată și cireșe.