RETETA | Ruladă cu bacon și carne tocată
Ingrediente:
1 cotlet de porc (1 kg)
250 g bacon feliat
250 g carne tocată de vită
250 g carne tocată de porc
3 ouă
1 căpăţână de usturoi
1 ceapă
1 kg cartofi mici
piper
1 plic condimente pentru porc
sare
apă
3 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli cotletul, îl tai în 2 pe grosime, dar nu până la capăt, îl bați bine și condimentezi cu sare și piper. Îl călești puțin în ulei, câteva minute. Într-un vas, amesteci carnea tocată de vită cu cea de porc, adaugi 3 ouă crude, ceapa tocată mărunt, usturoiul pisat, condimentele, piper și sare după gust. Amesteci totul foarte bine. Pui feliile de bacon pe blat, câte două suprapuse la mijloc, unele după altele, așezi cotletul peste ele, adaugi umplutura și rulezi. Prinzi cu scobitori din loc în loc, să nu se desprindă. Așezi rulada într-o tavă tapetată, lângă cartofii spălați, curățați de coajă și condimentați. Dai la cuptor 1 oră. Întorci rulada din când în când, să se rumenească pe toate părțile. La nevoie, mai adaugi apă.
Sursa: clickpoftabuna.ro