Retete

RETETA | Ruladă cu ardei copţi

Ingrediente:

Pentru aluat

6 ouă
60 g făină
100 ml ulei
1 lingură pesmet
sare
1 pachet praf de copt

Pentru umplutură

4 linguri smântână
200 g șuncă
200 g cremă de brânză
sare
1 legătură ceapă verde
rozmarin
busuioc
cimbru
8 ardei copți

Mod de preparare:

Bați ouăle și adaugi făina, uleiul, pesmetul, sarea și praful de copt. După ce ai obținut o compoziție omogenă, o torni într-o tavă tapetată și o dai la cuptor până se rumenește. Apoi, rulezi foaia cu ajutorul unui prosop umed și o lași la răcit.

Separat, pentru umplutură, amesteci brânza cu smântâna și cu șunca mărunțită. Sărezi, dacă mai simți nevoia, și adaugi ceapa verde tăiată rondele, rozmarinul, busuiocul și cimbrul, după gust. Derulezi foaia și întinzi umplutura în strat uniform. Cureți ardeii copți și-i așezi deasupra. Rulezi cu grijă, cât mai strâns și o înfășori în folie de plastic. Ții rulada la frigider peste noapte și o tai felii la momentul servirii.

Foto: Profimedia

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page