Retete
RETETA | Roşii umplute cu caşcaval
Ingrediente:
- 5 rosii medii
- 1 cutie crema de branza
- 150g cascaval, ras
- 1 lingura, busuioc proaspat, tocat fin
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 2 cepe verzi mici, tocate marunt
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala rosiile bine, apoi taie-le capacul. Cu ajutorul unei linguri, scobeste miezul, avand grija sa nu spargi rosiile.
Intr-o tigaie nonaderenta adauga uleiul si ceapa tocata marunt. Caleste totul pana cand aceasta incepe sa se inmoaie. Stinge focul, apoi adauga crema de branza si cascavalul. Amesteca bine pana cand se topesc. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga bucuiocul.
Umple rosiile cu compozitia obtinuta, adauga capacul taiat desupra si coace-le timp de 30 de minute la cuptorul perincalzit la 120oC.
Serveste rosiile umplute cu cascaval, ca atare sau alaturi de paine prajita ori paine de casa.
Sursa: retete.acasa.ro