RETETA | Rondele de somon cu sos de iaurt
Ingrediente:
4 rondele somon
zeamă de lămâie, după
gust
5 căţei usturoi
2-3 linguri ulei
sare
piper
4 ardei
graşi
1 legătură ceapă verde
Pentru sos
200 g iaurt cremos
3 căţei usturoi
sare, după gust
½ legătură mărar
zeama de la ½ lămâie
Mod de preparare:
Speli peştele, îl usuci şi îl laşi deoparte. Tai ardeii, spălaţi şi curăţaţi, bastonaşe, usturoiul şi ceapa verde le faci rondele. Le amesteci cu uleiul, sare, piper şi zeamă de lămâie, după gust, apoi le răstorni într-o tavă. Aşezi peste ardei rondelele de peşte. Dai tava la cuptorul încins 15-20 de minute.
Între timp, prepari sosul. Pisezi usturoiul şi îl amesteci cu iaurtul. Adaugi zeama de lămâie, sare şi omogenizezi ingredientele. Tai fin mărarul şi îl încorporezi în sos. Serveşti somonul alături de ardei şi stropit cu sos.