RETETA | Rasol de vițel cu sos
Ingredente:
5 bucăți de rasol de vițel
1 ceapă
2 căpățâni de usturoi
2 morcovi
1 țelină
30 g făină
50 ml ulei de măsline
1 lămâie
frunze de ţelină
400 ml supă concentrată de pui
Mod de preparare:
Speli bucăţiile de rasol și le lași la uscat pe prosoape de hârtie. Cureţi ceapa, usturoiul, morcovii şi ţelina, apoi ceapa o tai mărunt, iar rădăcinoasele le tai în fâşii subţiri.
Toci mărunt frunzele de țelină. Coaja de lămâie o dai pe răzătoare.
Încingi uleiul de măsline, într-o tigaie și pui bucăţiile de rasol, tăvălite, în prealabil, prin făină cu sare, apoi le rumenești pe ambele părți. Scoți bucăţiile de rasol și lași deoparte.
În tigaie încingi uleiul rămas, pui ceapa, morcovul şi ţelina, apoi căleşti 7 minute. Adaugi usturoiul, coaja de lămâie şi frunzele de ţelină şi omogenizezi 2-3 minute.
Pui bucăţiile de rasol peste legume, împreună cu supa concentrată de pui şi laşi la foc mic, până dă în clocot, aproximativ 2 ore, timp în care întorci carnea din când în când.
Serveşti cu garnitură de orez sau cu mămăligă.
Sursa www.finecooking.com