Retete

RETETA | Quiche fara crusta cu sparanghel, bacon si ciuperci

Quiche-ul fara crusta, cu sparanghel, bacon si ciuperci este un preparat delicios, ideal pentru un aperitiv pretios.

Ingrediente:

  • 170 g de bacon
  • 230 g de sparanghel
  • 110 g de ciuperci proaspete
  • 110 g de branza elvetiana maruntita
  • 1 1/2 ceasca de smantana grasa
  • 4 oua
  • 1/4 lingurita de sare
  • piper negru macinat

Mod de preparare:
Unge o tava pentru placinta sau tarta si incalzeste cuptorul la 200 de grade. Prajeste baconul intr-o tigaie timp de 5-10 minute, pana cand devine crocant. Pastreaza 2 linguri de grasime in tigaie dupa ce ai scos baconul si gateste sparanghelul si ciupercile in ea, timp de 5 minute. Adauga baconul dupa ce ai indepartat tigaia de pe foc si imprastie amestecul pe fundul tavii pregatite. Adauga un strat de branza maruntita.

Amesteca smantana, ouale, sarea si piperul intr-un bol si acopera compozitia din tava cu aceasta. Coace quiche-ul pentru aproximativ 30 de minute.

Serveste quiche-ul fara crusta cu sparanghel, bacon si ciuperci alaturi de un pahar de Sauvignon Blanc sau Chardonnay, care vor intensifica savoarea sparanghelului.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page