RETETA | Quiche fara crusta cu sparanghel, bacon si ciuperci
Ingrediente:
- 170 g de bacon
- 230 g de sparanghel
- 110 g de ciuperci proaspete
- 110 g de branza elvetiana maruntita
- 1 1/2 ceasca de smantana grasa
- 4 oua
- 1/4 lingurita de sare
- piper negru macinat
Mod de preparare:
Unge o tava pentru placinta sau tarta si incalzeste cuptorul la 200 de grade. Prajeste baconul intr-o tigaie timp de 5-10 minute, pana cand devine crocant. Pastreaza 2 linguri de grasime in tigaie dupa ce ai scos baconul si gateste sparanghelul si ciupercile in ea, timp de 5 minute. Adauga baconul dupa ce ai indepartat tigaia de pe foc si imprastie amestecul pe fundul tavii pregatite. Adauga un strat de branza maruntita.
Amesteca smantana, ouale, sarea si piperul intr-un bol si acopera compozitia din tava cu aceasta. Coace quiche-ul pentru aproximativ 30 de minute.
Serveste quiche-ul fara crusta cu sparanghel, bacon si ciuperci alaturi de un pahar de Sauvignon Blanc sau Chardonnay, care vor intensifica savoarea sparanghelului.
Sursa: www.retete.acasa.ro