Retete
RETETA | Pulpe de pui la grătar cu verdețuri
Ingrediente:
- 1/3 cana ulei de masline extravirgin
- 3 catei de usturoi, bine pisati
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
- 2 linguri coriandru, tocat fin
- 1 lingurita cinbru, proaspat, tocat fin
- 1/2 lingurita oregano proaspat, tocat fin
- 1 lingurita rozmarin proaspat, tocat fin
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 4-5 pulpe de pui
Mod de preparare:
Intr-un vas incapator adauga toate ingredientele (cu exceptia puiului) si amesteca foarte bine. Adauga apoi pulpele de pui si maseaza-le bine cu marinata obtinuta. Acopera vasul si lasa puiul la frigider timp de minim doua ore.
Incinge gratarul foarte bine si adauga pulpele de pui. Frige puiul bine pe ambele parti. Daca in bol mai ramane marinata, adaug-o treptat peste pulpe cand le intorci de pe o parte pe alta. Frige puiul pana cand este bine patruns.
Serveste pulpele de pui la gratar cu verdeturi alaturi de o salata de sezon si un pahar de vin alb.
Sursa: retete.acasa.ro