RETETA | Pulpe de pui cu orez, la cuptor
Ingrediente:
Pentru marinarea cărnii
1 linguriță sare
1 linguriță usturoi pudră
1 linguriță boia
1/2 linguriță oregano
2 linguri ulei
1/2 linguriță piper
1 linguriță zeamă de lămâie
Pentru restul preparatului
2 linguri ulei
1-2 cârnați, feliați
4 pulpe de pui
1 ceapă tocată
ardei iute, după gust
2 tulpini de țelină, tocate
550 ml supă de pui, strecurată
200 g orez
pătrunjel, după gust
ceapă verde tocată, după gust
sare
piper
Mod de preparare:
Combini toate condimentele pentru marinat într-un bol și lași carnea deoparte cel puțin 30 de minute. Preîncălzești cuptorul la 176 de grade C. Într-o tigaie, rumenești în puțin ulei încins feliile de cârnat, până își schimbă culoarea. Adaugi pulpele de pui și le lași pe foc 2-3 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.
În aceeași tigaie, sotezi ceapa, țelina și ardeiul iute, 2-3 minute, până se înmoaie. Condimentezi cu sare și piper, după gust. Amesteci cu orezul și supa de pui și lași să fiarbă 1 minut, până aproape să dea în clocot. Așezi peste orez pulpele de pui și feliile de cârnat. Lași să fiarbă încă o dată până aproape să dea în clocot. Acoperi cu un capac. Dai la cuptor 35 de minute. Înlături capacul și mai lași 10-15 minute, până ce orezul absoarbe tot lichidul rămas. Serevști cu pătrunjel tocat și ceapă verde.
Sursa https://www.thechunkychef.com