Retete

RETETA | Pulpe de pui caramelizate

Ingrediente;
1 kg pulpe de pui (de preferat ciocanele)
3/4 cana miere
1/2 cana sos de soia
4 linguri sos de chilli
2-3 catei de usturoi, pisati foarte bine
sare
piper
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Asezoneaza puiul cu sare si piper si lasa-l cateva minute intr-un castron.

Intre timp adauga intr-un bol mierea, sosul de soia, ketchupul picant si amesteca foarte bine. Adauga apoi usturoiul pisat pana devine pasta si la final adauga putin piper. Amesteca totul pana obtii o compozitie omogena.

Adauga sosul peste pulpele de pui si amesteca totul foarte bine.

Adauga apoi pulpele intr-o tava si coace-le timp de 45 de minute. Scoate apoi puiul si intoarce-l pe partea cealalta. Creste temperatura cuptorului la 200oC si coace puiul pana cand sosul incepe sa se caramelizeze.

Scoate tava din cuptor si lasa puiul sa se racoreasca timp de 5 minute, inainte de a-l servi.
Serveste pulpele de pui alaturi de o garnitura de orez sau de paste de orez.

Sursa foto: pinterest.com

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page