Retete

RETETA | Pulpe de iepure la cuptor

Ingrediente:

 6 pulpe de iepure 
 500 g ciuperci
champignon 
 6 castraveţi muraţi 
 2 cepe
 200 g kaizer 
 fire de cimbru 
 1 lingură ulei
Pentru marinată
150 ml suc de roşii 
 100 ml vin
alb sec 
 sare 
piper 
orez fiert la abur, pentru garnitură

Mod de preparare:

Amesteci sucul de roşii cu vinul alb şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Cu această marinată ungi pulpele de iepure. Dai carnea peste noapte la frigider. A doua zi, o scoţi şi o laşi la temperatura camerei.
Cepele le tai julien, ciupercile felii şi kaizerul cubuleţe. Le pui la călit, 5 minute, într-o tigaie cu puţin ulei. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Carnea o aşezi într-o tavă, iar peste ea torni marinata. În aceeaşi tavă pui şi legumele călite cu kaizerul. Adaugi şi castraveţii tăiaţi. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 45 de minute. Îndepărtezi folia şi laşi carnea să se rumenească încă 15 minute.
La final, o presari cu cimbru proaspăt. Serveşti friptura caldă, decorată cu cimbru şi cu garnitură de orez.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page