RETETA | Pulpă de curcan cu rozmarin și sos de merișoare
Ingrediente:
- 1 pulpa de curcan dezosata
- cateva ramurele de rosmarin
- ulei de masline
- o ceasca cu coniac
- o portocala
- patrunjel verde
- sare
- piper macinat
- Pentru garnitura
- 4 cartofi
- rosmarin
- ulei de masline
- sare
- Pentru sos
- 350 g merisoare
- 150 g zahar brun
- 75 ml vin alb
- zeama si coaja de la o potocala
Mod de preparare:
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru circa 1 ora.Intre timp mai verificam daca mai este apa in tava (sa nu se arda friptura)si daca nu atunci mai adaugam.
Indepartam folia si adaugam restul de coniac si zeama de la portocala iar daca este cazul si putina apa.Dam la cuptor pentru circa 45 min.(timpul depinde atat de cuptor cat si de marimea bucatei de pulpa).Lasam pana cand carnea este frumos rumenita si bine facuta ,avand grija ca din cand in cand sa stropim totul (atat cartofii cat si carnea)cu sosul din tava.
In timp ce carnea este la cuptor ne ocupam de sosul de merisoare.Punem toate ingredientele intr-o craticioara si lasam sa fiarba la foc potrivit ,avand grija sa amestecam din cand in cand,pana cand sosul se ingroasa.Mai adaugam apa si lasam sa fiarba incontinuare pana cand obtinem un sos gros si legat.Lasam pe foc circa 10-15 min pana cand toate merisoarele sunt sparte.Trebuie mentionat ca merisoarele sunt acrisoare asa ca potrivim de zahar dupa gustul fiecaruia.Eu nu am mai adaugat zahar pentru ca mie imi place mai acrisor acest sos.
Servim alaturi de friptura de curcan si garnitura de cartofi.