RETETA | Pui umplut cu parmezan și glazură de căpșune
Ingrediente:
- 3 cani capsune proaspete, taiate in sferturi sau jumatati
- 2 linguri otet alb
- 1/4 cana capsune confiate
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper
- 6 jumatati de piept de pui dezosate si depielitate
- 60g parmesan (poate fi inclocuit cu branza cheddar)
- 6 frunze mari de busuioc proaspat
- 1 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi, pisati
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul al 200oC.
Intr-o tava adauga capsunele proaspete, pe cele confiate si otetul. Amesteca bine, apoi adauga sarea si piperul. Lasa totul de-o parte.
Intre timp, cu ajutorul unui cutit formeaza “buzunare” in jumatatile de piept de pui. Taie parmezanul in sase bucati egale. Adauga in fiecare bucata de pui o frunza de busuioc si o bucata de parmezan. Pentru ca parmezanul sa nu iasa, inchide “buzunarele” cu ajutorul unor scobitori.
Asezoneaza apoi puiul cu sare si piper dupa gust.
Intr-o tigaie adauga uleiul de masline si usturoiul si lasale timp de 30 de secunde la fos mediu. Adauga apoi puiul si gateste-l timp de 5 minute sau pana devine auriu, avand grija sa-l ntorci pe ambele parti.
Tranfera totul intr-o tava de copt si coace puiul timp de 5 minute. Adauga apoi si tava cu capsune la cuuptor. Continua coacerea timp de 10-15 minunte, sau pana cand puiul este bine patruns si are o culoare maronie.
Serveste puiul cu sosul de capsune pe deasupra. Merge de minune alaturi de o garnitura de orez si de un pahar de vin alb.
Sursa: retete.acasa.ro