RETETA | Pui prajit cu sos de zbarciogi
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi zdrobiti in coaja
- 2 bucati de piept de pui
- sare si piper, dupa gust
- cateva fire de cimbru proaspat
- 2-3 cubulete de unt
Pentru sosul de zbarciogi:
- 6 zbarciogi
- 1 ceapa taiata julien
- cateva fire de cimbru proaspat
- 1 catel de usturoi curatat si zdrobit
- 90 ml vin alb
- 90 ml supa de ciuperci (sau de pui)
- 125 ml smantana dulce
Mod de preparare:
Pune o tava la incins cu ulei de masline, apoi adauga pieptul de pui, cu pielea in jos, dupa ce l-ai spalat, uscat si asezonat cu sare si piper in prealabil. Adauga cimbrul si usturoiul si lasa puiul sa se prajeasca pana cand pielea devine aurie si crocanta. Intoarce bucatile de pui, adauga untul si apoi mai lasa-l cateva minute, intorcandu-l constant de pe o parte pe alta. Baga tigaia la cuptorul incins inca 8 minute.
Dupa ce ai pus zbarciogii la inmuiat, timp de 20 de minute, in apa fierbinte, taie-i jumatati si pune-i intr-o alta tigaie incinsa cu ulei. Adauga, pe rand, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, vin, supa si lasa totul sa scada putin. Adauga si smantana si dupa cateva minute, strecoara totul pana ramane doar sosul.
Pune puiul pe un platou, adauga cativa zbarciogi trasi la tigaie cu sparanghel, si toarna sosul pe deasupra.
Sursa: http://retete.acasa.ro