RETETA | Pui pe sticlă cu unt aromat
INGREDIENTE:
1 pui mare
250 gr unt
1/2 l vin alb
2 catei usturoi
2-3 frunze de ceapa verde
rozmarin
sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Mixam untul (trebuie sa fie la temperatura camerei, eventual topim putin la microunde) pana devine spumos. adaugam frunzele de ceapa si usturoiul pisat, sare piper si rozmarin macinat apoi omogenizam compoziitia.
Masam puiul cu compozitia de unt atat la interior cat si la exterior si imbracam tot puiul in compozitia de unt.Dam la rece 2-3 ore .
Punem in tava un borcan (n-am pus sticla fiindca nu imi mai incapea puiul in cuptor ) in care turnam vinul si cateva ace de rozmarin. Adaugam si cartofii taiti felii.
Punem puiul pe borcan astfel in cat sa fie cat mai stabil sa nu se rastoarne in cuptor.
Lasam la cuptor la foc mic circa o ora pana ce puiul s-a rumenit usor.
Si zburatoarea din profil.
Sursa: caietulcuretete.to