Retete

RETETA | Pui la cuptor cu ierburi aromatice

Puiul se spala bine, se usuca cu prosoape de hartie, se parleste daca e cazul. Se pregateste un amestec din untul moale si condimentele puse dupa gust, se adauga verdeturile taiate marunt, usturoiul dat pe razatoare si se omogenizeaza bine compozitia. Se desface cu grija pielea puiului, de pe pulpe si piept, cu ajutorul degetelor si cu mare grija sa nu se rupa. Se introduce sub piele amestecul de unt si ierburi si se intinde bine peste tot, se “maseaza” si in interior si pe deasupra pana este acoperit frumos. Se fixeaza pulpele puiului sub piele si aripioarele sub pui.

Se asaza puiul intr-o tava, pe un grilaj. In tava se pun supa de legume si vinul, cativa catei de usturoi si cateva crengute de cimbru si rozmarin proaspat. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru o ora si jumatate. Dupa jumatate de ora se reduce temperatura la 180 si incepe sa se stropeasca puiul cu zeama din tava. Se repeta stropirea puiului cat mai des, ca sa nu se arda si sa fie cat mai suculent.

Noi am pregatit mai multe garnituri, un sote de fasole verde cu usturoi si muguri de pin, cartofi rondele la cuptor si rosii cherry coapte.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page