RETETA | Pui in stil grecesc cu legume aromate, cuscus si sos tzatziki
Aceasta reteta este perfecta pentru o cina in familie sau chiar pentru un pranz satios in zilele de duminica.
Ingrediente:
- 300 g cuscus
- 2 piepti de pui (cam 400 g)
- 2 ardei grasi colorati
- 1 ardei iute
- 4 cepe verzi
- 40 g branza feta
- 1 mana de masline negre
- 200 g mazare
- 1 legatura de marar
- ulei de masline
- oregano
- 1 lamaie
- sare, piper
Pentru sosul tzatziki:
- 1/2 castravete mare
- 200 g iaurt
- suc de lamaie
- frunze de menta
- usturoi (optional)
Mod de preparare:
Toarna cuscusul intr-un bol si acopera-l cu o cantitate dubla de apa fierbinte. Asezoneaza cu sare si acopera vasul. Asezoneaza puiul cu sare, piper, oregano si coaja de lamaie, apoi prajeste-l intr-o tigaie nonaderenta, cu putin ulei de masline.
In timp ce puiul se prajeste, rade castravetele intr-un bol, adauga sare si amesteca, apoi stoarce castravetele, pentru a scapa de apa. Adauga iaurtul, frunzele de menta, suc de la jumatate de lamaie si putin piper.
Intr-un robot de bucatarie, pune mararul, ardeii grasi, ardeiul iute si ceapa verde si mixeaza totul. Asaza compozitia pe o tava intinsa, adauga mazare fiarta sau cruda, masline, putin ulei de masline, suc de lamaie, cuscusul inmuiat si amesteca. Asaza puiul deasupra, presara branza feta si putin marar si mancarea ta este gata.
Sursa: www.retete.acasa.ro