RETETA | Pui grecesc cu tocana de legume
Vrei sa aduci aromele si miresmele bucatariei grecesti in casa ta? Alege pentru un pranz delicios si satios o reteta de pui cu tocana de legume, preparata in stil grecesc.
Ingrediente:
- 3 cani de morcovi taiati cubulete
- 3-4 cartofi medii
- 500 g pulpe de pui dezosate
- 1.400 ml supa de pui nesarata
- 1/3 cana de vin alb
- 4 catei de usturoi
- 3/4 lingurita de sare
- 1.400 g anghinare
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- 1/3 cana de suc de lamaie
- 1/3 ceasca de marar tocat proaspat
Mod de preparare:
Raspandeste morcovii si cartofii pe fundul unei cartite mai mari si aranjeaza peste ele carnea de pui. Caleste-le putin si adauga supa de pui, vinul, usturoiul si sarea. Lasa-le sa fiarba la foc mic, aproximativ o ora.
Adauga si anghinarele si mai lasa compozitia sa fiarba inca 5 minute. Intre timp, amesteca intr-un bol mediu oul, galbenusurile si sucul de lamaie.
Scoate carnea si legumele din compozitie si adauga in ea sosul de lamaie, amestecand incontinuu pana cand se ingroasa. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si toarna sosul peste pui si legume.
Puiul grecesc cu tocana de legume se serveste cald, presarat cu marar.
Sursa: www.retete.acasa.ro