RETETA | Pui gratinat în sos marinara
INGREDIENTE:
- 900 g piept de pui dezosat
- 400 g sos marinara
- 200 g parmezan
- 2 ouă
- făină, pesmet
- ulei vegetal
- sare, piper, oregano, busuioc după gust
MOD DE PREPARARE:
Îți plac mâncărurile savuroase dar nu ai prea mult timp la dispoziție pentru gătit? Nu te duce la restaurant, nu comanda mâncare gata făcută! Fă această rețetă rapidă și cu un gust extraordinar, din ingrediente pe care sigur le ai deja prin bucătărie.
Feliază pieptul de pui și bate-l ca pentru șnițele. Separat, într-un bol, bate ouăle cu condimentele (puse după propriul gust). Dă bucățile de pui prin făină, ou și pesmet. Prăjește-le în tigaie câte 3 minute pe ambele părți, până se rumenesc ușor.
Pe fundul unei tăvi care nu lipește întinde un strat de sos marinara. Umple tava cu bucățile de pui rumenite. Dacă simți nevoia, mai asezonează. Rade parmezan și din belșug pe deasupra (este bun și cel deja ras, dar gustul e mult mai puternic dacă o faci tu pe loc), astupând complet stratul de carne.
Dă la cuptor 15-20 de minute, până parmezanul se topește și puiul se pătrunde.
Sursa: retete.unica.ro