Retete

RETETA | Pui gratinat cu roșii și spanac

Ingrediente:

4 bucăți piept de pui

1 linguriță mix de condimente

1 linguriță boia

fulgi de ardei iute, după gust

2 linguri unt

5 căței de usturoi, pisați

1 ceapă mică, tocată

5 roșii, tăiate cubulețe

100 ml supă de pui

600 g spanac

100 g brânză, rasă sau cașcaval

pătrunjel tocat, după gust

sare

piper

Mod de preparare:

Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Într-un bol mic, combini mixul de condimente, boiaua, fulgii de ardei iute, sare și piper, după gust. Condimentezi bucățile de pui cu amestecul. Topești 1 lingură de unt într-o tigaie. Rumenești carnea 4-5 minute pe fiecare parte. Scoți pe o farfurie.

Adaugi în tigaie restul de unt. Călești usturoiul și ceapa 1 minut până când se înmoaie. Amesteci cu roșiile încă 1-2 minute. Combini cu supa de pui și spanacul. Mai ții pe foc încă 1-2 minute. Întorci puiul în tigaie și îl presari cu brânza rasă. Dai la cuptor 5-10 minute până ce brânza se topește și formează o crustă. Servești cu pătrunjel.

Sursa https://www.eatwell101.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page