RETETA | Pui gratinat cu roșii și spanac
Ingrediente:
4 bucăți piept de pui
1 linguriță mix de condimente
1 linguriță boia
fulgi de ardei iute, după gust
2 linguri unt
5 căței de usturoi, pisați
1 ceapă mică, tocată
5 roșii, tăiate cubulețe
100 ml supă de pui
600 g spanac
100 g brânză, rasă sau cașcaval
pătrunjel tocat, după gust
sare
piper
Mod de preparare:
Preîncălzești cuptorul la 200 °C. Într-un bol mic, combini mixul de condimente, boiaua, fulgii de ardei iute, sare și piper, după gust. Condimentezi bucățile de pui cu amestecul. Topești 1 lingură de unt într-o tigaie. Rumenești carnea 4-5 minute pe fiecare parte. Scoți pe o farfurie.
Adaugi în tigaie restul de unt. Călești usturoiul și ceapa 1 minut până când se înmoaie. Amesteci cu roșiile încă 1-2 minute. Combini cu supa de pui și spanacul. Mai ții pe foc încă 1-2 minute. Întorci puiul în tigaie și îl presari cu brânza rasă. Dai la cuptor 5-10 minute până ce brânza se topește și formează o crustă. Servești cu pătrunjel.