RETETA | Pui gratinat cu roșii la cuptor
Ingrediente:
Pentru pui
1 lingură ulei
1 lingură oțet
½ linguriță piper roșu
½ linguriță mix de condimente
4 bucăți piept de pui
sare, după gust
piper, după gust
Pentru garnitură
450 g roșii cherry, feliate
2 linguri unt, topit
2 linguri oțet
1 lingură miere
4 căței de usturoi, pisat
2 linguri busuioc proaspăt, tocat
½ linguriță ceapă pudră
½ linguriță cimbru
200 g mozzarella, telemea sau cașcaval
Mod de preparare:
Într-o pungă resigilabilă amesteci bine puiul cu restul ingredientelor. Lași la marinat cel puțin 15 minute. Preîncălzești cuptorul la 220 °C.
Într-o tavă, combini roșiile cherry cu restul ingredientelor, fără brânză. Aranjezi bucățile de piept de pui în centru. Dai la cuptor 18-20 de minute.
Presari brânza rasă peste bucățile de carne și mai ții în cuptor până începe să se topească. Servești imediat.