Retete
RETETA | Pui cu usturoi și busuioc în sos de unt și roșii
Ingrediente:
- 450 g piept de pui dezosat
- 80-100 g unt sărat
- 5-6 roșii
- 3 căței de usturoi pisați
- o mână de frunze proaspete de busuioc
- sare și piper după gust
- ulei de măsline
- 230 g paste (de preferat spaghete)
Mod de preparare:
- Bate ușor cu un ciocan de șnițele, pieptul de pui (așa se va găti). Asezonează cu sare și piper.
- Prăjește 2-3 minute pe ambele părți, în ulei de măsline, puiul. Scoate-l, lasă uleiul să se răcească un pic și pune la călit roșiile (le tai cum vrei tu; dacă folosești roșii cherry, pune-le tăiate pe jumătate).
- Când începe să se formeze sosul, adaugă și untul și usturoiul. Amestecă încontinuu până se topește untul de tot.
- Pune la loc puiul în tigaie, acoperă un minut tigaia, apoi descoperă și lasă încă 5 minute să se pătrundă de arome.
Exact înainte de a servi, adaugă busuiocul. Se servesc cu paste fierte conform instrucțiunilor de pe pachet sau cu orez.
Sursa: retete.unica.ro