RETETA | Pui cu lămâie și legume
Ingrediente:
- 300 g cartofi rosii
- 200 g piept de pui (taiat in patru bucati egale)
- sare
- piper
- 2 crengute de cimbru, proaspat
- 200 g ciuperci Champignon, taiate in sperturi
- 1 lingura cimbru proaspat, tocat marunt
- 60 ml lapte
- 5 lingurite faina
- 400 ml supa de pui
- 8 felii de lamaie
- 230 g fasole verde (proaspata sau congelata)
- ½ legatura patrunjel, tocat marunt
Mod de preparare:
Spala cartofii bine si curata-i de coaja (daca nu folosesti cartofi noi). Taie-i apoi in jumatati sau in sferturi, in functie de dimensiuni si pune-i la fiert in apa cu sare.
Cand sunt gata scurge-i bine de apa.
Asezoneaza pieptul de pui cu sare si piper, dupa gust. Pune puiul la prajit, la foc mare, intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Adauga pe langa acesta crengutele de cimbru. Lasa-l sa se rumeneasca usor pe ambele parti, apoi adauga puiul in cuptor pana este bine patruns.
Cand este gata, scoate puiul pe o farfurie si in tigaia in care acesta s-a prajit adauga putin ulei si cartofii fierti, cu partea taiata in jos. Cand incep sa se rumeneasca adauga ciupercile si cimbrul tocat. Caleste totul foarte bine timp de 3-4 minute.
Intr-o cana amesteca laptele cu faina si adauga compozitia in tigaie peste legume. Adauga apoi supa de pui, fasolea si lamaile si amesteca usor. La final adauga si pieptul de pui. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Lasa totul sa fiarba pana cand legumele sunt bine patrunse.
Cand este gata stinge focul si adauga patrunjelul tocat.
Serveste puiul cu lamaie si legume alaturi de paine de casa, proaspat scoasa din cuptor.
Sursa: retete.acasa.ro