RETETA | Pui cu chilli şi usturoi
Ingrediente:
câteva bucăţi de pui (piepţi şi pulpe) dezosate şi fără pieliţe
6-8 ardei chilli (sau în amestec cu ardei graşi roşii)
1 căpăţână usturoi
3 linguri bulion
1 lingură ulei măsline
1 linguriţă cummin
sare
1 litru de supă de pui
un sfert de cană de oţet balsamic alb
3 sferturi de cană smântână
Mod de preparare:
Mixezi ardeii spălaţi şi curăţaţi de cotor şi seminţe, tăiaţi bucăţi, cu căţeii de usturoi şi cu bulionul. Vei obţine o compoziţie de consistenţa unui piure. Încălzeşti uleiul într-o tigaie încinsă şi adaugi bucăţile de pui. Asezonezi cu cummin şi sare. Când se rumenesc, le întorci pe partea cealalată. Adaugi piureul de ardei, supa de pui şi oţetul. laşi la foc mic. Când puiul e aproape gata, adaugi smântâna. Scoţi bucăţile de carne din tigaie şi le aşezi pe farfurii. Mai laşi sosul pe foc câteva minute: Amesteci până când se mai îngroaşă puţin. Îl torni peste pui în farfurii şi serveşti calde.
sursa: www.ourlifeinthekitchen.com